Piwolog radzi ...

Masz problem? Idź do piwologa!

Browar Wyszak w Szczecinie

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Browar Wyszak

Za dwa dni, 8 marca (Dzień Kobiet!), otwiera się nowy browar w Szczecinie – Browar Wyszak. O tym jakie piwo będzie serwowane, a co przygotowała kuchnia oraz o planach na bliższą i dalszą przyszłość porozmawiałem sobie
z inwestorami oraz piwowarami browaru.

Zatem, jeśli już dziś masz ochotę zajrzeć do Wyszaka i dowiedzieć się czegoś więcej, to zapraszam do relacji:

4 Comments

  1. W latach siedemdziesiątych lokal znajdujący się w tym miejscu nazywał się „Miodosytnia u Wyszaka” , tak więc od miodu pitnego, o którym mówiono, że jest to napój szlachecki i przez chamskie gardła nie przechodzi, po kilkudziesięciu latach docieramy do piwa, napoju raczej dla mas. Złosliwi mogą powiedzieć, że „Wyszak” schamiał, ja jednak jako zagorzały piwosz, twierdzę, że się po prostu zdemokratyzował.
    Życzę sukcesu tak włascicielom jak i piwowarom i przy najbliższej bytnosci w Szczecinie nie omieszkam wpasć na piwko.

    • Jeszcze wiele lat upłynie zanim naród zrozumie, że piwo, to nie tylko jasne pełne i wyprane ze smaku. Mam nadzieję, że Wyszak będzie jednym z tych miejsc, gdzie ludzie będą mogli poznawać bogactwo piwnego świata.

  2. bylem wczoraj i jestem lekko zawiedziony. pilem oba ejle i niestety ale za malo IBU 😛 czekam na klasycznego aj pi eja. zeby nie bylo ze marudze to i tak lepiej niz w komendzie, gdzie piwo jest po prostu lurowate.

    • Myślę, że przeciętny szczeciński konsument nie jest jeszcze gotowy na większe IBU. Jak widać właściciele i piwowarzy z Wyszaka zdają sobie z tego doskonale sprawę.

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.

*

© 2017 Piwolog radzi …

Theme by Anders NorenUp ↑